De Young Belgian Strings 2019-2020

Eerste Violen
Celli
Contrabassen
 

Eerste Violen

Mireille Kovac - Konzertmeester

Mireille Kovac werd geboren in Frankrijk in 1991.

Zij begon de viool op de vierjarige leeftijd. In 2011 begon Mireille te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Shirly Laub.

Zij behaalde haar master's degree met onderscheiding in juni 2017. Momenteel volgt ze een Master in kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Mireille was lid van het Nederlands Jeugd Orkest en het Jeugdorkest van de Europese Unie.

Ze trad toe tot de Young Belgian Strings in 2016 en is sinds 2017 Konzertmeester.

Ze speelt regelmatig bij het Antwerp Symphony Orchestra en het Nationaal Orkest van België.

Sarah Bayens

Sarah Bayens, geboren in 2000, begon viool te spelen op 5-jarige leeftijd.

Ze volgde lessen bij Koen Rens aan de Kunstacademie van Turnhout, tot ze in 2017 bij Shirly Laub startte in het 'Conservatoire Royal de Bruxelles'.

In de 2018 won ze de wedstrijd Young Belgian Talent, en in 2019 was ze tweemaal concertmeester in het nieuwe jeugdorkest Youth Orchestra Flanders.

Jozefien Dumortier

Jozefien Dumortier (°1997) studeert momenteel aan het IMEP te Namen in de klas van Marc Danel (Quatuor Danel). In 2018 behaalde ze haar Bachelor bij Lei Wang (Lemmensinstituut Leuven).
In 2015 won ze de cultuurprijs van de Rotary club Kortrijk-Groeninghe.
Momenteel maakt Jozefien deel uit van EUYO en ‘La Camerata’ (Namur). In 2019 nam ze ook deel aan het winterproject van Youth Orchestra Flanders.

Zij vervangt ook regelmatig bij het Belgian National Orchestra.

Challain Ferret

Challain Ferret, geboren in Toulouse in 1992, voltooide zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Shirly Laub en Frédéric Ursel.

Hij behaalde zijn Master interpretatie in 2017.

Challain werd lid van de Young Belgian Strings in 2015. Hij speelt regelmatig bij het Nationaal Orkest van België, het Concertgebouw in Amsterdam en het Musiq' 3 Festival Orkest.

Juliette Janssen

Ciska Vandelanotte is geboren in 1995 te Gent en vervolmaakt haar masterstudies aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Yossif Ivanov.

Ze haalde reeds haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Tatiana Samouil.

Als orkestacademicus speelde ze reeds in het Nationaal Orkest van België en in het seizoen 2018-2019 maakt ze deel uit van Antwerp Symphony Orchestra.

Ciska is vaste violiste bij Casco Phil.

Verder speelt ze nog mee in het Firgun Ensemble en Another String Quartet.

Isabelle Rowland

Isabelle Rowland werd geboren in 1996 en studeerde af in 2018 met een Bachelor aan de Haute Ecole de Musique in Genève, Zwitserland.

Momenteel studeert ze voor een Master in vertolking aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, in de klas van Philippe Graffin. Ze is lid van het Nationaal Jeugdorkest, het Aziatische Jeugdorkest, en heeft deelgenomen aan vele festivals zoals het resonanties Festival in België, het Berlioz Festival, het Pablo Casals Festival en Musique en Ré in Frankrijk. In 2019 werd ze geselecteerd voor de Academie van het Antwerpse Symfonie Orkest.

Tweede Violen

Pierre Vopat- Aanvoerder

Pierre Vopat werd geboren in 1995. Sinds 2013 studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel met Shirly Laub en zijn assistenten, Frédéric d'Ursel en Kerstin Hoelen. Hij kreeg de kans om een jaar te studeren met Lorenzo Gatto in 2017.

Hij is lid van de Young Belgian Strings sinds 2014, en heeft de kans gehad om meerdere jaren op rij te spelen met de NJO. Hij had ook de kans om te spelen met het Wiener Jeunesse Orchester, het Oostenrijkse Jeugdorkest en het Aurora Symphony Orchestra in Stockholm

Alma Defoort

Alma Defoort werd geboren in december 1999  en groeit op in een muzikale familie. Ze begon op 4 jarige leeftijd met viool, bij haar moeder Françoise Vervoort.
Daarna studeerde ze bij Igor Tkatchouck, Kerstin Hoelen op het Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en bij Mark Blekh.
In het jaar 2016, studeerde Alma bij Tatiana Samouil op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als jong talent.
Alma is nu leerlinge van Aki Saulière op het Conservatoire Royal de Bruxelles.
Ze is laureate van verschillende wedstrijden waaronder het Rotary-Breughel van Brussel, het Iordens Vioolconcours in Nederland en het UGDA te Luxemburg.


 

Alexis Delporte

 

Geboren in 1999, Gloria Vancoillie studeert aan de Luca school of Arts in de klas van Elisa Kawaguti.

In september 2017 trad ze toe tot de Young Belgian Strings.

Ze werd ook geselecteerd om deel te nemen aan de projecten van het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en is de eerste viool van het Luca Kwartet.

Guillaume Duby

 

Alexis Delporte werd geboren in 1998.

Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Véronique Bogaerts.

Hij is lid van de Young Belgian Strings sinds 2018 en werkt regelmatig met de Sotirpoulos Camerata, het Orkest van Ath en het orkest Amadeus.

Gloria Vancoillie

 

Geboren in 1999, Gloria Vancoillie studeert aan de Luca school of Arts in de klas van Elisa Kawaguti.

In september 2017 trad ze toe tot de Young Belgian Strings.

Ze werd ook geselecteerd om deel te nemen aan de projecten van het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en is de eerste viool van het Luca Kwartet.

Alti

Maxime De Petter - Aanvoerder

Maxime de Petter, geboren in 1996, trad in 2014 toe tot de klas van Paul de Clerck, hoogleraar altviool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Hij behaalde er zijn bachelor's Degree en vervolgde zijn masteropleiding met hem. In 2016 nam hij deel aan het project "RCO Meets Europe", waarmee hij de unieke ervaring had om met het Concertgebouw Orkest in Amsterdam te spelen.

Hij volgt lessen bij Vilem Kijonka en reist regelmatig naar Amsterdam om de cursussen van Marjolein Dispa bij te wonen aan het Conservatorium van Amsterdam. Maxime nam ook deel aan verschillende masterclasses, met Alexei Moshkov, Paul de Clerck, Sander Geerts, Veit Hertenstein, Peijun Xu en Nobuko Imai. Hij is lid van de YBS sinds 2017.

Héloïse Danneels

Héloïse Danneels, geboren in 1994, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Véronique Bogaerts waar ze ook gevolgd werd door Vincent Hepp en Frédéric d’Ursel. Ze volgde ook masterclasses bij Stéphanie Defailly en Benoît Douchy, waar ze het barokrepertoire benaderde. In 2017 trad ze toe tot de altvioolklas van Vladimir Bukac, terwijl ze haar viool cursus afrondde. In juni 2018, behaalde ze haar Masterdiploma viool met onderscheiding en een Bachelor in altviool. Volgend jaar zal ze beginnen aan een Master didactiek aan het Koninklijk Conservatorium van Mons. Ze neemt deel aan talrijke en gevarieerde concerten binnen het Nationaal Jeugd Orkest, operaprojecten, het Metropolis orkest en symfonische projecten.

Irène Leroy

Geboren in 1990, trad Irene, na wetenschappelijke studies, toe tot de klas van Véronique Bogaerts aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel in 2014. Op hetzelfde moment begon ze met de studie van de altviool in klas van Vincent Hepp en Vladimir Bukac in 2016.

Ze behaald een Master in viool, een bachelordiploma in altviool, en een didactische masterdiploma behaald in 2019 aan het Koninklijk Conservatorium van Mons. Dit jaar zal ze een master's degree in Viola volgen aan het Koninklijk Conservatorium van Luik in de klas van Pierre-Henri Xuereb, en zal ze deelnemen aan de orchestraacademy of the ONB en La Monnaie.

Charles Lucchinacci

Charles Lucchinacci, geboren in 1989, is afgestudeerd aan het Parijse Conservatorium en behaalde een graad in de Muziekwetenschap aan de Universiteit Paris-Sorbonne. Hij ging 5 maanden altviool studeren in Canada in de klas van J. Puchhammer-Sédillot, aan de Universiteit van Montreal. Momenteel volgt hij een master altviool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Vladimir Bukac. Charles speelt in kamermuziekverband en in verschillende orkesten, zoals het Orchestre des Siècles de Paris, in BOZAR met het Belgian National Orchestra en het Marius Neset Quartet, evenals de Koningin Elisabeth Muziekkapel, het Concergebouw in Brugge, met de NCO en de Young Belgian Strings die hij integreerde in 2017. In juni 2018 behaalde hij met zijn kwintet de 1ste prijs kamermuziek van het festival Musiq ' 3.

Celli

Mikko Pablo - Aanvoerder

Miguel Nicolas "Mikko" Lee Pablo, geboren in 1992, begon de cello in de Filipijnen op de leeftijd van 15. Drie jaar later, ontving hij een beurs om te studeren aan de Fullerton California State University, waar hij afstudeerde met een Bachelor cello cum laude. Mikko voltooide een master's degree met hoge onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij was een van de twee cellisten die voor de orkestrale Academie voor het Nationaal Orkest van België en de Koninklijke Muntschouwburg werden toegelaten. Mikko is momenteel lessenaaraanvoerder cello van de Young Belgian Strings. Hij nam deel aan verschillende muziekfestivals wereldwijd, waaronder de 1000 celli Festival in Hiroshima, de Philadelphia International Music Festival in Pennsylvania, de Top Music Festival in New York, de Roundtop International Music Festival in Texas, het Schlern International Music Festival in Bolzano, de Académie Internationale de Musique in Tignes, het Aurora Music Festival in Vänesborg, het Saarburg muziekfestival in Saarbrücken, de Accademia Musicale Chigiana in Siena en het Sleeswijk-Holsteinse muziek Festival.

https://mikkopablo.com/

Sylvain Debray

Sylvain, geboren in 2003, ontdekt de cello op 8-jarige leeftijd.

Met zijn leraar, Sophie Pirard, cultiveert hij zijn passie.

Hij staat open voor alle repertoria, van barok tot hedendaagse en traditionele muziek.

 In 2018 trad hij toe tot de celloklas van Marie Hallynck aan het Brusselse Conservatorium.
Hij studeerde kamermuziek en notenleer bij Dina Meunier en Jean-Gabriel Raelet aan het Conservatorium van Luik.

Hij leerde piano bij Geoffrey Baptiste.

Sinds hij 12 jaar oud is, is Sylvain lid van CIMI, die hem ook de kans biedt om als solist te spelen.

Hij speelt graag met zijn tweelingzus, klarinettiste, zijn jongere broer, violist en zijn vader, amateur pianist.

Angèle Dubois

Angèle Dubois, geboren in 2000, studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Justus Grimm.

Sinds 2018 is ze lid van de Young Belgian Strings. Angèle heeft de mogelijkheid om te spelen in kamermuziekverband en in verschillende orkesten zoals het Orchestre de France, het Douai Orchestra en het Orchestre de Picardie.

Eugénie Lalonde

Eugénie werd geboren in Montréal, Canada en begon met cello op de vijfjarige leeftijd.
Toen ze 16 jaar oud was, ging ze naar het Conservatorium van Montreal waar ze twee jaar met Dennis Brott studeerde.
Daarna behaalde ze haar licentie aan de muziekfaculteit van de Universiteit van Montreal met Yegor Dyachkov.
Ze ging naar Brussel om te studeren met Marie Hallynck voor haar Master diploma, dat ze met succes voltooide in juni 2019.
OOrkestervaring kreeg ze bij het OSJM (Canada), het OUM (Canada), het Orchestre du Festival Musiq ' 3 (België).

Eugénie speelt ook veel in kamermuziek verband en is mede-oprichter van het Achille String Quartet en het Ontano Ensemble, met wie ze respectievelijk de 2e en 1e prijs won van de Musiq ' 3 wedstrijd "premières scènes " in 2018.  "

Contrabassen

Matthieu Garnavault -
Aanvoerder

Matthieu Garnavault, geboren in 1992, studeert aan het IMEP in Namen in de klas van Alain Denis.

Sinds 2014 is hij lid van de Young Belgian Strings en sinds 2017 is hij lessenaar aanvoerder van de contrabassen. Matthieu heeft de mogelijkheid om te spelen in kamermuziekverband en in verschillende orkesten zoals het Kamerorkest van Wallonië, de Koninklijke Opera van Wallonië, de Antwerpen Camerata, het Frascati Orkest, het Nationaal Orkest van België en het Nationaal Orkest van Algerije.

Grecia Cruhuet

Contrabassiste uit Venezuela, geboren in 1995, Grecia
begon haar contrabas studies op 10-jarige leeftijd met de "El Sistema" in Venezuela als lid van hun verschillende jonge en professionele orkesten. Op 19 jaar komt ze naar Europa om haar studies voor te zetten met verschillende contrabasleraars  zoals E. Fagone, F. Petracchi,

D. Desimpelaere en E. Levinson.

Ze trad enkele malen op als soliste met het "Petite sociètè Chamber Orchestra" in Italië en in België.
Ze heeft deelgenomen aan verschillende jeugdorkesten en ensembles zoals het "International Double-Bass Ensemble" in Zwitserland en Italië, Animato Academy, NJO, Arte amanti, Sion Festival, en werd uitgenodigd om samen te werken in verschillende projecten met Tonhalle Orquestra leden en het Orchestre Roya Philharmonique de Liège.
Momenteel studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium van Luik met Eric Mathot.  
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Young Belgian Strings

 

België

© Alle rechten voorbehouden 2010 - 2018

Volg ons op sociale media
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
Neem met ons contact op