De Young Belgian Strings 2019-2020

Celli
Contrabassen
>
 

Eerste Violen

Mireille Kovac - Konzertmeester

Mireille Kovac werd geboren in Frankrijk in 1991.

Zij begon de viool op de vierjarige leeftijd. In 2011 begon Mireille te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Shirly Laub.

Zij behaalde haar master's degree met onderscheiding in juni 2017. Momenteel volgt ze een Master in kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Mireille was lid van het Nederlands Jeugd Orkest en het Jeugdorkest van de Europese Unie.

Ze trad toe tot de Young Belgian Strings in 2016 en is sinds 2017 Konzertmeester.

Ze speelt regelmatig bij het Antwerp Symphony Orchestra en het Nationaal Orkest van België.

Sarah Bayens

Sarah Bayens, geboren in 2000, begon viool te spelen op 5-jarige leeftijd.

Ze volgde lessen bij Koen Rens aan de Kunstacademie van Turnhout, tot ze in 2017 bij Shirly Laub startte in het 'Conservatoire Royal de Bruxelles'.

In de 2018 won ze de wedstrijd Young Belgian Talent, en in 2019 was ze tweemaal concertmeester in het nieuwe jeugdorkest Youth Orchestra Flanders.

WIc29HtDTqyaKYTbxxlQmw_thumb_3448.jpg
Guillaume Duby.jpg
Guillaume Duby

Guillaume Duby werd geboren in 2002.

Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen in de klas van Daniel Rubinstein.

Hij is sinds 2018 lid van de Young Belgian Strings en is het jongste lid.

Ondanks zijn jonge leeftijd werkt hij al regelmatig met het Namen Kamerorkest en het Pro Juventute Orchestra.

Challain Ferret

Challain Ferret, geboren in Toulouse in 1992, voltooide zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Shirly Laub en Frédéric Ursel.

Hij behaalde zijn Master interpretatie in 2017.

Challain werd lid van de Young Belgian Strings in 2015. Hij speelt regelmatig bij het Nationaal Orkest van België, het Concertgebouw in Amsterdam en het Musiq' 3 Festival Orkest.

Juliette Janssen

Ciska Vandelanotte is geboren in 1995 te Gent en vervolmaakt haar masterstudies aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Yossif Ivanov.

Ze haalde reeds haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Tatiana Samouil.

Als orkestacademicus speelde ze reeds in het Nationaal Orkest van België en in het seizoen 2018-2019 maakt ze deel uit van Antwerp Symphony Orchestra.

Ciska is vaste violiste bij Casco Phil.

Verder speelt ze nog mee in het Firgun Ensemble en Another String Quartet.

Isabelle Rowland
4xQLAqEqS0e1lzb2feZsUQ_thumb_3426.jpg

Isabelle Rowland werd geboren in 1996 en studeerde af in 2018 met een Bachelor aan de Haute Ecole de Musique in Genève, Zwitserland.

Momenteel studeert ze voor een Master in vertolking aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, in de klas van Philippe Graffin. Ze is lid van het Nationaal Jeugdorkest, het Aziatische Jeugdorkest, en heeft deelgenomen aan vele festivals zoals het resonanties Festival in België, het Berlioz Festival, het Pablo Casals Festival en Musique en Ré in Frankrijk. In 2019 werd ze geselecteerd voor de Academie van het Antwerpse Symfonie Orkest.

Tweede Violen

PIERRE_VOPAT.jpg
Pierre Vopat- Aanvoerder

Pierre Vopat werd geboren in 1995. Sinds 2013 studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel met Shirly Laub en zijn assistenten, Frédéric d'Ursel en Kerstin Hoelen. Hij kreeg de kans om een jaar te studeren met Lorenzo Gatto in 2017.

Hij is lid van de Young Belgian Strings sinds 2014, en heeft de kans gehad om meerdere jaren op rij te spelen met de NJO. Hij had ook de kans om te spelen met het Wiener Jeunesse Orchester, het Oostenrijkse Jeugdorkest en het Aurora Symphony Orchestra in Stockholm

Alma Defoort

Alma Defoort werd geboren in december 1999  en groeit op in een muzikale familie. Ze begon op 4 jarige leeftijd met viool, bij haar moeder Françoise Vervoort.
Daarna studeerde ze bij Igor Tkatchouck, Kerstin Hoelen op het Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en bij Mark Blekh.
In het jaar 2016, studeerde Alma bij Tatiana Samouil op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als jong talent.
Alma is nu leerlinge van Aki Saulière op het Conservatoire Royal de Bruxelles.
Ze is laureate van verschillende wedstrijden waaronder het Rotary-Breughel van Brussel, het Iordens Vioolconcours in Nederland en het UGDA te Luxemburg.


 

It8ftTZrS7S8VBav2UiJGg_thumb_33d2.jpg
Alexis delporte.jpg
Alexis Delporte

 

Alexis Delporte werd geboren in 1998.
Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel in de klas van Véronique Bogaerts.
Sinds 2018 is hij lid van de Young Belgian Strings en werkt hij regelmatig met The Sotirpoulos Camerata, het Ath Pit Orchestra en het Amadeus Orchestra.

Eva lievens

 

Eva Lievens (°2002) groeide op in een muzikaal gezin en leerde het vioolspelen op jonge leeftijd van haar ouders. Later volgde ze les bij Kerstin Hoelen en Qui van Woerdekom. Ze deed orkestervaring op als concertmeester in verschillende jeugdorkesten. Meerdere malen werd ze laureaat van de Vlamo wedstrijd als soliste en in kamermuziekverband.
In september 2020 start ze haar studies aan het Conservatoire Royal de Bruxelles in de klas van Shirly Laub.


 

C9952687-5F6F-4E15-A658-172870CD68F8_1_2
Ricardo Vieira
AD64E021-374D-428E-93F4-A5CB0257CC95_1_1

 

Ricardo Vieira werd geboren in 1994 in Sion-Wallis, Zwitserland. Hij verhuisde naar Portugal op de leeftijd van 12, en begon zijn vioolstudie aan ESPROARTE. In 2013 begon hij zijn bachelor aan de ESART waar hij werkte met professor Augusto Trindade. In 2017 werd hij toegelaten tot de Genetse High School of Music tijdens een masterconcert in Patrick Genet. Momenteel werkt hij samen met professor Yossif Ivanov aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij nam deel aan masterclasses bij vele internationaal gerenommeerde docenten.
In 2011 won hij de 2e prijs in de Concurso Capela in Portugal en in juli 2018 won hij de 3e prijs in de Concurso Internacional Cidade do Fundo - Nevel Superior de Violino.Hij werkte al samen met verschillende orkesten zoals het Orkest van de Mediterrane Jeugd, Orkestfestival Aurora Kamermuziek, Orquestra XXI, Est-gio Gulbenkian para Orquestra, Orquestra Filarm-nica Portuguesa, Orquestra de Câmara Portuguesa en Orquestra Gulbenkian. Ricardo is een vervangend musicus bij het Belgisch Nationaal Orkest.

Alti

Ana Sophia Sousa - Aanvoerder
2F9AD953-1D55-4C37-823A-E9B7E5197ECD_1_1

Ana Sofia Sousa, geboren in 1995, begon haar studie aan de Paços De Brando Academy of Music in Portugal in 2007, in de Alto-klasse van professor Susana Cordeiro en later bij professor Antonio Pereira, waar ze eindigde in 2013.Ze nam deel aan verschillende masterclasses Tijdens haar carrière werkte ze met verschillende orkesten. Ze won prijzen op de Nationale Paços Premium Competition, werd gehouden op de Paços de Brando Music Academy in Portugal.In 2016, ze voltooide haar Bachelor of Music aan de Escola Superior de Artes Aplicadas de Castelo Branco en studeerde in 2018 laude af aan de Master Ofns pedagogie aan de Universidade de Aveiro.
Sinds het schooljaar 2018/2019 doet ze haar master in Performance aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Leo De Neve. Ze is geselecteerd om lid te worden van het Vlaams Jeugdorkest als Head of the Altos.Ana is momenteel medewerker van de Orquestra Filarm-nica Portuguesa, Orquestra de Câmara e Sinfica de Cascais e Oeiras, Lisbon Film Orchestra, Orquestra Clàssica de Espinho, Orkestra Frascati Antwerp, Symphony Opera en Vlaanderen.

Irene Leroy

Geboren in 1990, trad Irene, na wetenschappelijke studies, toe tot de klas van Véronique Bogaerts aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel in 2014. Op hetzelfde moment begon ze met de studie van de altviool in klas van Vincent Hepp en Vladimir Bukac in 2016.

Ze behaald een Master in viool, een bachelordiploma in altviool, en een didactische masterdiploma behaald in 2019 aan het Koninklijk Conservatorium van Mons. Dit jaar zal ze een master's degree in Viola volgen aan het Koninklijk Conservatorium van Luik in de klas van Pierre-Henri Xuereb, en zal ze deelnemen aan de orchestraacademy of the ONB en La Monnaie.

IIVdacvrTjO6bgtBE43wmQ_thumb_33c9.jpg
Laura Marchetti
62D5CCD6-D895-4A40-A6FC-734559BBDA41_1_2

Laura Marchetti, geboren in 1995, behaalde in 2017 een Master Didactic 2 viool aan het IMEP in de klas van Igor Tkachuk en in 2019 een Master Specialized 2 in viola met Great Distinction in de klasse van Ning Shi. 
Momenteel bereidt ze een master's degree aan de IMEP (Higher Institute of Music and Education of Namur) in de klas van Ning Shi.
Laura deed professionele ervaring op bij het Perugia Festival Orchestra, het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië, de CAMERAta van IMEP, het Henegouwer Picardisch Orkest en de Koninklijke Opera van Wallonië.


Elis Rens

Elise Rens, geboren in 1995, behaalde een master in altviool aan het Koninklijk Conservatorium van Luik.
Elise paufine haar professionele ervaring met
Orkest van de Koninklijke Opera van Wallonië, het YOF Orchestra, het Musiq3 Festival Orchestra, het Phoenix Chamber Orchestra, het BAM Orchestra (Brussel, Antwerpen en Maastricht), het Sinfonietta Orchestra en het 21st Century Orchestra. Ze woont regelmatig masterclasses bij Ives Cortvrint, Sander Geerts, Vincent Hepp, Garth Knox, Amy Norrington, Kathy Sebastian en Philippe Graffin en ook Masterclasses traditionele muziek met Kyriakos Gouventas en Aurélie Dorzée.

B14D6DCE-81BD-40FE-A491-7A8D8424D20E_1_1

Celli

g2DtRdCkRXWJe4kNmPrviw_thumb_344c.jpg
Mikko Pablo - Aanvoerder

Miguel Nicolas "Mikko" Lee Pablo, geboren in 1992, begon de cello in de Filipijnen op de leeftijd van 15. Drie jaar later, ontving hij een beurs om te studeren aan de Fullerton California State University, waar hij afstudeerde met een Bachelor cello cum laude. Mikko voltooide een master's degree met hoge onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij was een van de twee cellisten die voor de orkestrale Academie voor het Nationaal Orkest van België en de Koninklijke Muntschouwburg werden toegelaten. Mikko is momenteel lessenaaraanvoerder cello van de Young Belgian Strings. Hij nam deel aan verschillende muziekfestivals wereldwijd, waaronder de 1000 celli Festival in Hiroshima, de Philadelphia International Music Festival in Pennsylvania, de Top Music Festival in New York, de Roundtop International Music Festival in Texas, het Schlern International Music Festival in Bolzano, de Académie Internationale de Musique in Tignes, het Aurora Music Festival in Vänesborg, het Saarburg muziekfestival in Saarbrücken, de Accademia Musicale Chigiana in Siena en het Sleeswijk-Holsteinse muziek Festival.

https://mikkopablo.com/

Sylvain Debray

Sylvain, geboren in 2003, ontdekt de cello op 8-jarige leeftijd.

Met zijn leraar, Sophie Pirard, cultiveert hij zijn passie.

Hij staat open voor alle repertoria, van barok tot hedendaagse en traditionele muziek.

 In 2018 trad hij toe tot de celloklas van Marie Hallynck aan het Brusselse Conservatorium.
Hij studeerde kamermuziek en notenleer bij Dina Meunier en Jean-Gabriel Raelet aan het Conservatorium van Luik.

Hij leerde piano bij Geoffrey Baptiste.

Sinds hij 12 jaar oud is, is Sylvain lid van CIMI, die hem ook de kans biedt om als solist te spelen.

Hij speelt graag met zijn tweelingzus, klarinettiste, zijn jongere broer, violist en zijn vader, amateur pianist.

ehMADxkjQCavFsmhNO4R%A_thumb_33e4.jpg
Camille Donze
AD6511EC-045C-4F1C-9746-7CC2410BC7C1_edi

Camille Donzé begon op 4-jarige leeftijd cello te spelen met Eric Chardon. Daarna volgde ze lessen bij vele cellisten zoals Didier Poskin, Marinella Doko, Sarah Dupriez,... Momenteel studeert ze cello aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen in de klas van David Cohen. Ze heeft ook deelgenomen aan een masterclass gegeven door Maja Bogdanovic.Member sinds de leeftijd van 10 van het Amadeus orkest, heeft ze reisde naar Duitsland meerdere malen om deel te nemen aan orkestrale workshops. Ze is momenteel hoofd cello van het orkest van het Koninklijk Conservatorium van Bergen. Ze heeft ook met het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië op verschillende projecten opgetreden.
Ze werd bekroond in verschillende competities waaronder Breughel wedstrijden en de Edmond Baert International Cello Competition,... Ze heeft deelgenomen aan het festival con brio in Osnabrick en het festival "Intensive sounds" in Lessines.

Joachim jamaer

Joachim Jamaer (1997) rondt momenteel zijn master in class af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Als afgestudeerde van Olsi Leka's klas aan het KCB, studeerde hij Erasmus voor een jaar aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.
In 2017 treedt Joachim toe tot het Euregio Jeugdorkest als aanvalsleider en neemt in 2018 deel aan het Academy Of Mint Orchestra, een orkest waarin hij regelmatig als invaller speelt.
 In februari 2020 krijgt hij de kans om als solist in Sint-Petersburg op te treden met het St. Petersburg Youth Symphony Orchestra. Tijdens zijn studie nam Joachim deel aan verschillende masterclasses en kreeg hij advies van grote musici als Leonid Gorokhov, Wenn-Sin Yang, Gregor Horsch, Adrian Brendel, Young-Chang Cho, Jeremy Menuhin, Valeriy Sokolov en Ralf Gothuni.

B971FC89-D15F-4F00-B759-D4555C0A641A_edi

Contrabassen

Matthieu GARNAVAULT.jpeg
Matthieu Garnavault -
Aanvoerder

Matthieu Garnavault, geboren in 1992, studeert aan het IMEP in Namen in de klas van Alain Denis.

Sinds 2014 is hij lid van de Young Belgian Strings en sinds 2017 is hij lessenaar aanvoerder van de contrabassen. Matthieu heeft de mogelijkheid om te spelen in kamermuziekverband en in verschillende orkesten zoals het Kamerorkest van Wallonië, de Koninklijke Opera van Wallonië, de Antwerpen Camerata, het Frascati Orkest, het Nationaal Orkest van België en het Nationaal Orkest van Algerije.

Benjamin Heymans

Benjamin Heymans koos op negenjarige leeftijd voor contrabas aan de Academie voor Muziek en Woord te Wilrijk. Hij zette zijn muzikale studies verder aan de!kunsthumaniora te Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2018 wordt hij toegelaten voor een Master in Music aan de Hochschule für Musik und Theater Leipzig in de klas van Prof. Frithjof-Martin Grabner.Benjamin speelde met het Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Opera Ballet Vlaanderen, deCompagnie, Casco Phil, Vlaams Sinfonietta, Les Symphonistes Européens.
Hij nam deel aan tal van Internationale stages zoals Musica Mundi, IOIA – project van de Wiener Philharmoniker, Orlando Festival.
Masterclasses volgde hij bij o.a. Dominic Seldis, Jeff Bradetich, Rick Stotijn, François Rabbath, Bozo Paradzik, Wies De Boevé, David Desimpelaere, Dorin Marc.
Momenteel is Benjamin lid van de Young Belgian Strings en het Gustav Mahler Jugendorchester.
Website: benjaminheymans.com

 

3F0765B8-5655-4958-B63E-5342FE7E5117_1_1